Jongerencoaching

 

Begeleiding van jongeren bij vragen op sociaal, emotioneel en studie- en loopbaangebied.

 

Als jongere ben je bezig om jouw horizon te verbreden en te ontdekken waar jouw kwaliteiten en talenten liggen. Dit gaat met vallen en opstaan. Er wordt verwacht dat je belangrijke keuzes maakt in deze fase in jouw leven die van invloed hebben op de volgende fasen in het leven. Dit kan er voor zorgen dat jouw focus op de toekomst vertroebeld en je aan het twijfelen doen brengen of je wel de juiste weg bewandelt of overweldigen wanneer jij uit meerdere keuzes moet kiezen.  Keuzes die van invloed zijn op jouw toekomst die nog voor jou open ligt. Eveneens probeer jij je los te maken van jouw ouders op weg naar zelfstandigheid. 

 

Ik begeleid jongeren in het vinden van hun eigen kracht.

Coaching met jongeren- en adolescenten is vooral 'doen!' Afgestemd op jouw vragen, stem ik mogelijkheden af en maak ik gebruik van verschillende werkvormen. Door het zelf te 'doen!', blijft het ervaren beter verankert. 

Ik begeleid met jongerencoaching jongeren- en adolescenten (13 tot 24 jaar) die in een belangrijke fase van hun leven staan van jeugd naar volwassenheid. Op eigen benen staan en zelfstandig worden zijn belangrijke elementen die centraal staan gedurende de sessies. 

 

Jongerencoaching is kortdurend

 Ik start altijd met een kennismakingsgesprek met de jongere (soms met- soms zonder de ouders/ verzorgers. Afhankelijk van de vraag). Daarop volgt een traject van gemiddeld 3 á 5 sessies met de jongere en een eindgesprek (met- of zonder de ouders). De duur van het traject is uiteraard afhankelijk van de hulpvraag en de mogelijkheden. Het traject met de jongere staat voornamelijk in het teken van het vergroten van de zelfstandigheid en de ontwikkeling van de jongere. 

 

 Open jouw hart

En de wereld opent zich voor jou

 

Welke vragen zou een jongere/ adolescent kunnen hebben als hij bij mij komt?

  • Wie ben ik? Wat vind ik?
  • Hoe wil ik mijn leven vorm gaan geven?
  • Wat zijn belangrijke normen en waarden voor mij? Wat zijn mijn talenten en kwaliteiten?
  • Hoe bewaak ik mijn persoonlijke grenzen?
  • Hoe ziet mijn toekomst er uit en waar wil ik naar toe? Welke keuzes heb ik en welke richting wil ik inslaan?
  • Hoe word ik zelfstandig zonder mijn authenticiteit te verliezen?
  • Tevens coach ik jongeren bij vroege burn-out en jongeren die kampen met keuzestress.

 

  

Graag kijk ik samen met jou mee. We gaan samen op ontdekkingsreis naar manieren om je verder te helpen en handvatten te geven, zodat jij zelfstandig jouw pad kunt vervolgen. Ik reik jou tools aan en stel je vragen die inzichten zullen geven, zodat je weer verder kunt met jouw leven vorm te geven zoals jij dit wilt.

 

Heb jij een persoonlijke uitdaging? Zoek jij antwoorden op jouw vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Ik kijk graag samen met jou mee.

 

Je hoeft het niet alleen te doen. Om hulp vragen mag…