Volwassenencoaching

 

Begeleiding van volwassenen bij vragen op sociaal, emotioneel, werk en relationeel gebied.

 

Het leven geeft uitdagingen. Sommige (levens)vragen houden je bezig en brengen je uit balans. Het kan zijn dat je niet zozeer ontevreden bent, maar toch vraag je jezelf wel eens af of je op deze manier nog jaren door wilt gaan. Het geeft een ongemakkelijk gevoel en je wilt ook zeker niet ondankbaar zijn, maar de vraag "Wat wil IK?" komt steeds vaker bovendrijven.

 

Er zijn vele vragen die een volwassene bezig kunnen houden en soms worden die vragen zo belangrijk dat het je normale dagelijkse functioneren in de weg staat of dat je hier lichamelijke klachten of stress van ondervindt. Zonder dat je daadwerkelijk de vinger op de zere plek kunt leggen. Je bent op zoek naar antwoorden, maar kunt ze wellicht zelf niet altijd vinden. Natuurlijk wil je rekening houden met je omgeving en dierbaren, maar is er nog voldoende balans tussen het belang van anderen en het eigen belang? Hoe ga je ontdekken wat jou nu écht beweegt in dit leven?

 

Jij blijft jouw eigen koers bepalen en ik kijk via een zijpad met jou mee wanneer jij al zoekend de richting aangeeft en aansturing naar jouw eigen koers.  Samen gaan wij op zoek naar jouw eigen normen en waarden, naar je eigen kwaliteiten en talenten.

 

Ik begeleid volwassenen in het vinden van hun eigen kracht.

Coaching voor volwassenen is veel meer dan alleen gesprekken voeren. Ik maak gebruik van verschillende werkvormen en tools. Door zelf te ervaren, bewust te worden van gedrag. Door vooral 'te doen', blijven tools verankert in het systeem.

 

Volwassenencoaching is kortdurend

 Ik start altijd met een kennismakingsgesprek met de volwassene. Daarop volgt een traject van gemiddeld 3 á 5 sessies met de volwassene en een eindgesprek. De duur van het traject is uiteraard afhankelijk van de hulpvraag en de mogelijkheden. 

 

We gaan samen op zoek naar manieren om je verder te helpen en handvatten te geven, zodat jij door inzichten en gerichte keuzes jouw pad kunt vervolgen. Ik reik jou tools aan en stel je vragen die inzichten zullen geven, zodat je weer verder kunt met jouw leven vorm te geven zoals jij dit wilt.

 

Volg altijd je eigen pad

Het volgen van het pad van een ander

zal jouw hart nooit voldoening geven

 

Welke vragen zou jij kunnen hebben als je bij mij komt?

  • Wie ben ik, waar sta ik voor?
  • Welke normen en waarden zijn voor mij belangrijk?
  • Hoe sta ik in het leven? Hoe wil ik verder en met wie?
  • Waar krijg ik energie van? Wat wil ik nu echt met mijn leven doen?
  • Welke relaties zijn belangrijk voor mij? Wie neemt nu welke rol in mijn leven in?
  • Waar krijg ik energie van? Welke richting wil ik mijn leven geven?
  • Is er nog voldoende balans tussen het belang van anderen en het eigen belang?
  • Eveneens geef ik handvatten aan volwassenen met een (vroege) burn-out.

 

Wil jij zelf de regie weer in handen hebben? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Graag kijk ik samen met jou mee.

 

Luister naar het hart, het klopt altijd…